Tarifi İçin Malzemeler
3 avuç mantı
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı yağ
3 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
Pul biber
Limon
Yüksük Çorbası Tarifi Yapılışı
Tencereye yağ dökülür ve salça kavrulur.
Salça kavrulunca üstüne kuru nanede ilave edilir.
Naneyi çok yakmadan kavururuz.
Üstüne et suyu ve birazda normal su ilave ederiz. Siz çorbada tanemi daha çok seviyorsunuz sulu mu daha çok seviyorsanız su ayarını buna göre yaparsınız.
Su kaynayınca tuz ve baharatlar da ilave edilir ve mantılar bu salçalı suya atılır.
Ben kendim sıkıp hazırladığım için mantıları 10-15 dakika pişirmek yeterli oldu siz eğer hazır mantı kullanacaksanız daha uzun süre pişirin yumuşak olması için mantıların. Çok lezzetli bir kış çorbası sunuma hazır afiyet olsun.