Paça Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
2 parça da kemikli et (birisi paça kemiğiydi diğeri de herhangi bir kemikti çok ta farketmiyor bence)
Yarım su bardağı sıcak su
Terbiyesi için;

3 yemek kaşığı un
Unu açmak için biraz soğuk su
1 yemek kaşığı ev yoğurdu
1 tane küçük boy limon
3 tane büyük boy sarımsak (küçük boysa 5-6 tane)
3 yemek kaşığı sirke(ben üzüm sirkesi kullandım)
Paça Çorbası Tarifi Yapılışı
Öncelikle merhaba
Ben en çok çorba yapmayı severim buda benim damak tadıma göre bir çorba oldu inşallah beğenirsiniz.

Kemikleri buzdolabından çıkarıp biraz soğuk suda beklettim.
Kanı çıktıktan sonra düdüklüye aldım üzerine tuz ekledim geçecek kadar soğuk su koyup kaynadıktan sonra 35 dk kısık ateşte pişirdim ,benim düdüklü çok kısa sürede pişiriyor siz kendinize göre ayarlayın.
Kemikleri bıçak ve çatal yardımıyla ayıkladım ben biraz büyük parça olsun istedim siz daha küçükte parçalayabilirsiniz etlerini, kemik suyunu da orta boy tencereye yarısına kadar olacak şekilde koydum içine de yarım su bardağı sıcak suyu koyup ocağa aldım kaynamaya bıraktım.
Diğer yandan terbiyesi için 3 yemek kaşığı unu soğuk suyla boza kıvamına gelecek şekilde incelttim ,üzerine 1 yemek kaşığı yoğurdu ,limonu,3 yemek kaşığı üzüm sirkesini ve dövülmüş 3 diş sarımsağı ekleyip ocakta kaynayan kemik suyunda azar azar katarak ılıtıp çoraba suyuna kattım ve kaşıkla çorba kesilmesin diye karıştırdım .
Ayıkladığım etleri de çorbaya ekleyip bir taşım kaynatıp dinlenmeye bıraktım.
Üzeri içinde çok az sıvı yağda pulbiber ve karabiber kızdırdım, isterseniz çorbaya ekleyin isterseniz servis ederken ekleyin(ben çorbaya ekledim)
Afiyet olsun ♥️