500 gr mantar
1 çay bardağı mısır
Yarım çay bardağından biraz fazla tel şehriye
2 su bardağı süt
4 su bardağı su
3 tepeleme yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağı
4-5 dal maydanoz
Nane
Karabiber
1 tane tavuk bulyon
Yarım limon
2 yemek kaşığı sirke
Kremalı Mısırlı Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı
Suyu tencerede kaynatıp, içine mantarları tüm olarak koyalım. Saplarını ayırdım ben.
İçine limon ve sirke koyup, 6-7 dakika kaynatıp, süzelim. Mantarları ince ince doğrayalım.
Ayrı bir tencerede tereyağını eritip, unu ekleyelim. 2 dakika kavuralım.
Sonra üzerine sütü yavaş yavaş çırpma teliyle karıştırarak ekleyelim. Topak topak olmamasına dikkat edelim.
Sonra kaynar suyu da ekleyip, mantarlarımızı içine koyalım. Kaynayınca mısır ve şehriyeyi de ekleyip, mantarlar pişene kadar kaynatalım.
Pişmeye yakın içine ince kıyılmış maydanoz, kuru nane, tuz, tavuk bulyon, karabiber ve çok az şeker ekleyelim. Enfes çorbamız hazır