1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 diş sarımsak
Yarım su bardağı kare erişte (Pirinç, şehriye, bulgur yada herhangi bir erişte türü olabilir)
4-5 su bardağı et suyu
Ekşili Köy Çorbası Tarifi Yapılışı
Tenceremize tereyağımızı ve salçalarımızı koyup güzelce kavuruyoruz.
Sarımsağımızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Tüm baharatları ekleyip iyice kavuruyoruz.
İçine et suyumuzu (ben mantı haşladığım suyu koydum ziyan olmasın diye. Nefis oldu) ekleyip kaynatıyoruz.
Kaynamaya başlayınca içine eriştelerimizi atıyoruz.
Erişteler pişince çorbamız yenmeye hazır oluyor. Sumaktan dolayı ekşi olan çorbamız mükemmel oluyor. Afiyet olsun