Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı arpa şehriye
2 tane orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
2 ,5 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tane tavuk bulyon
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı
Tencereye 4 yemek kaşığı sıvı yağ alalım.
Ocağın altını açalım.
Yağ kızdıktan sonra soğanları ekleyelim.
Pembeleşinceye kadar kavuralım.
Ocağın altını kısalım içene bir diş doğradığımız sarımsağı ekleyelim.
Ardından salçayı ekleyip 2- 3 dk kavuralım.
Kavrulduktan sonra şehriyeyi ekleyelim.
1- 2 dk daha kavuralım.
Tavuk bulyonu tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştıralım.
Ardından şu ekleyip kaynamaya bırakalım.
Pişince ocağın altını kapatlım AFİYET OLSUN.