Tarifi İçin Malzemeler
1 tane havuç
2 tane kabak
1 tane et suyu
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 dolu yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz
Dereotu
Aldığı kadar su
Havuçlu Kabak Çorbası Tarifi Yapılışı
Tereyağını sıvı yağı tencereye koyup ocağa alalım havuç kabağı rendenin iri tarafıyla rendeleyelim.
Tencereye koyalım ara sıra karıştırarak suyunu verip çekinceye kadar kavuralım.
Unu koyup 1 dakika kavuralım sütü ilave edelim devamlı karıştıralım et suyunu koyalım çorba kaynayınca katılaşır.
Gerektiği kadar su ilave edelim kaynamaya çıkınca ocağı kısalım 2 dakika kaynatalım.
Tuz koyalım ocaktan alıp dereotunu ilave edelim.
Bardak ölçüm 200 ml.