arifi İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı tepeleme un
8 yemek kaşığı yoğurt
6 su bardağı su (sıcak olmayacak)
Yarım su bardağı pirinç
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış külük
1 çay bardağı haşlanmış didilmiş tavuk
2 çay kaşığı tuz
Külük için;

Kıyma, tuz ve karabiber
Çorbanın üzeri için;

3 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı kuru nane
Külüklü Tavuklu Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı
Külük için, kıymaya tuz ve karabiber eklenerek iyice yoğurulur. Nohut büyüklüğünde toplar halinde yuvarlanır ve az miktar yağda kızartılır.
Çorba için, un ve yoğurt tencere alınıp, iyice karıştırılır.
Ocağın altı yakılır. Üzerine karıştırarak yavaş yavaş su eklenir.
Su kaynamaya başlayınca pirinç eklenir.
5 dakika daha kaynadıktan sonra nohut, külük ve tavuk eklenir.
Bir taşım daha kaynadıktan sonra tuzu eklenir. Pirinçler yumuşayınca ocaktan alınır.
Üzeri için, cezveye yağ ve nane koyulur. Yağ kızana kadar pişirip altı kapatılır. Dilerseniz kaseye koyduğunuz çorbanın üzerine gezdirebilirsiniz. Dilerseniz çorba tenceresinin içine döküp karıştırabilirsiniz
Külüklü(Gülüklü) Çorba, Alanya’nın meşhur düğün çorbasıdır. Fakat o çorbayı salça ve domates sosu ile yapıyoruz. Bu yoğurt ve un ile tarifini verdiğim çorbayı deneyip tattım aşık oldum Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun.