Lab*neli Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
1 büyük havuç
1 büyük patates
1 büyük kabak
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı lab'ne
2 yemek kaşığı un
Ayçiçek yağı
1-1. 5 lt sıcak su
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
Tuz
Et yada tavuk bulyon
Lab'neli Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı
Herkese Merhaba

Yapılışı çok kolay ve çabuk özellikle çalışan bayanlar için son dakika hayat kurtarabilecek pratik bir çorba tarifim var. Ben bulyon kullandım hazırda et yada tavuk suyunuz varsa bulyon yerine kullanabilirsiniz tabi sıcak suyu da buna göre ayarlayarak. Yapımı 25 dk

1. Öncelikle suyumuzu kaynatıyoruz.
2. Bulyonu 1su bardağı sıcak suda eritiyoruz.
3. Kabuklarını soyduğumuz havuç, kabak, soğan ve patatesi küçük küçük doğruyoruz.
4. Üzerine 1 lt su, 2 yemek kaşığı ay çiçek yağı, tuz, kimyon ve karabiberi ekliyoruz.
5. Sebzeler meyveler ezilecek kıvama gelene kadar kaynatıyoruz.
6. Ayrı bir yerde 2 yemek kaşığı unu 2 yemek kaşığı ayçiçek yağda kavuruyoruz.
7. Diğer tarafta kaynayan çorbadan 2-3 kepçe su alıp unu sulandırıyoruz.
8. Sebzeler piştiğinde kıvam alan unu ve ayrı bir yerde suda erittiğimiz bulyonu çorbanın içine ekleyip blender ile pürüzsüz hale getiriyoruz.
9. İçine 2 yemek kaşığı lab'ne ekleyip tekrar blender dan geçiriyoruz.
Bir taşım daha kaynattıktan sonra servise hazırdır.