Malzemeler

Kızartma için, kanola yağı
5 diş sarımsak
1 buçuk parça zencefil soyulmuş
3 yemek kaşığı soya sosu
3 yemek kaşığı gojujang (Korece şili pasta)
1 buçuk yemek kaşığı pirinç sirkesi
1 yemek kaşığı Asya susam yağı
1 yemek kaşığı bal
⅔ bardağı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
16 tavuk kanadı
Hazırlanışı
Kızartma yağını tencerede 350 dereceye kadar ısıtın. Sarımsak ve zencefili mutfak robotunda doğrayın. Soya, gojujang, sirke, susam yağı ve bal ekleyin. Elde etmiş olduğunuz sosu bir kaseye koyun. Başka bir kapta unu, mısır nişastası, ve ⅔ su bardağı suyu çırpın. Tavukları kaba koyun.

İlk etapta tavukları pembeleşene kadar 6-8 dakika kızartın. Çıkartıp kağıt havlu üzerinde yağını emdirin. Daha sonra tekrar kızarmış olduğunuz tavukları kızgın yağa atın. 6-8 dakika daha kızartın. Kızarmış tavukları, önceden hazırladığınız sosun içine atın. Afiyet olsun…