Malzemeler:
3 adet Frankfurter veya sucuk
1 yemek kaşığı margarin
2 adet orta boy soğan
1 adet yeşil dolmalık biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
2 adet orta boy domates
2 diş dövülmüş sarmısak
1 yemek kaşığı domates salçası
5 adet orta boy patates
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
bir tencerede yağ eritilir, önce toz kırmızı biber eklenerek hafifçe kavrulur. Soğan ve biberler de katılıarak ve karıştırarak kavrulmaya devam edilir. Daha sonra sarmısak ve domateslerle beraber salça da eklenir. Üzerine 3-4 bardak su ilave edilerek, kaynamaya bırakılır. Bir miktar da tuz ilave edilir. Patatesler, çok fazla olmamak şartıyla, yumuşayıncaya kadar tuzlu suda haşlanır. Kabukları soyulup, her biri dört parçaya ayırılır. En az 2 cm kalınlığında iri iri doğranan sosis ya da sucuklar kaynayan soslu suyun içine aktarılır. Patatesler de kaynayan soslu suyun içine atıldıktan sonra hep birlikte 5-6 dakika daha pişirilip, ocaktan alınır. Sıcak olarak servise sunulur.