Kıymalı yağlama tarifi için malzemeler
495 g un
15 g yaş maya
500 ml su
1 tatlı kaşığı tuz
500 g kıyma
2 orta boy domates
8 adet yeşil biber
3 adet soğan
3 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
1.5 yemek kaşığı biber salçası
1.5 yemek kaşığı domates salçası
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Servis için;
Sarımsaklı yoğurt
İnce kıyılmış maydanoz



Kıymalı yağlama Nasıl Yapılır
Unu ve tuzu karıştırın, ortasına bir çukur açıp mayayı koyun ve suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.
İnce kıyılmış soğanı yağda birkaç dakika kavurup kıymayı ilave edin. Kısık ateşte kıymayı 5-6 dakika kavurun. Salça, tuz ve karabiberi ilave ederek 3 dakika daha kavurun. Küçük doğranmış domates, yeşil biber ve 1 çay bardağı su ilave edip, 8-10 dakika pişirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayıp 20-25 cm çapında açarak sac üzerinde her iki tarafını pişirin. Pişen hamurun üzerine kıymalı içi yayarak üst üste dizin. Sarımsaklı yoğurt ve arzu ederseniz ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.





AFİYET OLSUN