Malzemeler:

1 + 1/4 su bardağı un

1/4 su bardağı kakao

1/2 su bardağı pudra şekeri (ben esmer şeker kullandım)

1/4 çay kaşığı tuz

125 gr tereyağı

1 yumurta sarısı

175 gr bitter çikolata — 100 gr sütlü çikolata

1 su bardağı krema

1/2 su bardağı Nutella

Hazırlanışı:

1- Un, kakao, tuz ve şekeri derin bir kapta karıştırın. İçine küpler halinde kesilmiş olana tereyağını koyup mikser yardımıyla karıştırın. Küçük parçalar haline geldiğinde elinizle hamur haline getirin. 1 saat buzdolabında dinlendirin.

2- Altı çıkabilen bir tart kalıbına hamuru açıp yerleştirin. Üstüne yağlı kağıt koyup üstüne nohut koyun ki hamurunuz kabarmasın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Hamur kakaolu olduğundan piştiğini anlamanız zor olacaktır. Ortalama olarak bu şekilde 20 dakika pişirin kağıdı çıkarıp 5 dakika daha pişirin.

3- Çikolatayı bir kaba rendeleyin Ufak bir tencerede kremayı kaynatın. İçine çikolataları ekleyin. Eriyene kadar karıştırın. Nutellayı ekleyin ve karıştırın. Tartın üstüne karışımı boşaltın. Buzdolabına kaldırın. En az 4 saat beklemeli. Sonra servis yapın.


Afiyet Olsun...