Bugün, günün anlam ve önemine uygun olarak, geçenlerde denediğim bir tatlı tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Kuzenimin yaptığı ve çok beğenip tarifini aldığım tatlıyı geçen gün yapma fırsatı buldum. Mutfakta harikalar yaratan bir insan olmadığım için malesef biraz dibini tutturdum ,Ama yine de tadından pek birşey kaybetmedi. Kuzenimin de bu konuda onayını aldığımı söylemem gerek ..

Bayramlarda daha çok hamur işi tatlılar yapılır, yenilir. Eğer siz bir değişiklik yapıp şöyle hem hafif hem de lezzetli bir sütlü tatlı yapayım derseniz, bu tarifi deneyebilirsiniz ;

Malzemeler :

  • 1 lt. süt,
  • 3 kahve fincanı un,
  • 2,5 su bardağı şeker,
  • 1 paket vanilya,
  • 1/2 yemek kaşığı margarin.

Çikolata sosu için :

  • 2,5 su bardağı süt,
  • 1 paket hazır çikolata sosu.

Hazırlanışı :
Margarin haricindeki muhallebi malzemelerini tencereye koyun. İyice çırpın. Orta ateşte muhallebi kıvamını alana kadar karıştırarak pişirin. Ateşten indirmeye yakın, yarım yemek kaşığı margarini ekleyin. Ateşten alıp, fazla büyükçe olmayan bir tepsiye dökün. Üzeri için çikolata sosunu hazırlamaya başlayın. Çikolata sosunu da yine orta ateşte karıştırarak pişirin. Ateşten indirdiğinizde sıcak olarak muhallebinin üzerine dökün. Soğuduktan sonra buzdolabında birkaç saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.