Malzemeler:

Hamur için:


125 gr. tereyağ (ya da margarin)
1 yumurtanın sarısı
3 yemek kaşığı buzlu su
2 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri

Üstü için:

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yumurta
3 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 limon kabuğunun rendesi

Üstü için:

2 adet kivi

Hazırlanışı:

1-
Elenmiş unu ve buzdolabından çıkarılmış kare kare doğranmış tereyağını mutfak robotunda ekmek kırıntısı haline getiriyoruz. Veya elinizle iyice kırıntı haline gelecek kadar ezerek yoğuruyoruz.


2- İçine yumurtanın sarısı, buzlu su ve pudra şekerini koyup pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz. Hamuru top halinde strece sarıp buzdolabında 30 dakika bekletiyoruz.

3- Buzdolabından çıkardığımız hamuru tart tepsisi veya normal tepsi büyüklüğünde oklavayla veya merdaneyle açıp yağlanmış ve unlanmış tart tepsisine yerleştiriyoruz. Hamurun ortasına çatalla delikler açınki kabarmasın. Hamurun değişik yerlerinden 5-6 çatalla delik açın…

4- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp soğuması için bekliyoruz.

5- Diğer tarafta süt, yumurta, nişasta ve şekeri çırpıp muhallebi kıvamına gelene kadar ocakta pişiriyoruz. üzerinde fokur fokur işaretleri görünce ocaktan alıyoruz. İçine limon kabuğunun rendesini ve vanilyayı ekliyoruz.Karıştırıp soğumaya bırakıyoruz. Ara ara karıştırın üstü kabuk bağlamasın.

6- Tart kalıbından çıkardığımız pişen tart hamurumuzu bir tabağa alıyoruz. İçine muhalebimizi eşit şekilde yayıyoruz. En üste dilimlediğimiz kivileri yerleştiriyoruz… İşte kiwili tartımız hazır…