Ben Gaziantep`e sonradan yerleşmiş biri olarak ilk yemek kültürünü benimsedim diyebilirim. Gazianteplinin harika bir damak tadı var. Sadece yemek Yemek için gelebilirsiniz bu şehire Gaziantep`in en güzel kenarlarından biridir patlıcan kebabı Bir Anteplinin deyimi ile balcan kebabı. Gaziantep patlıcanı çok seven bir memleket bu şehirde patlıcanın her türlü yemeğine rastlayabilirsiniz hatta turşusunu da recelini de tadabilirsiniz.

Antep de patlıcan kebabını iki şekilde yiyebilirsiniz. Bunlardan biri tepsiye dizilip fırında pişirilerek fırında demişken taş firinlarda daha lezzetli oluyor ama evdeki fırınınızda da pişirebilirsiniz.

Şimdi gelelim patlıcan kebabı hangi patlıcandan yapılır. Antepli her patlıcanı her yemekte kullanmıyor. Patlıcan kebabı için patlıcan alacaksanız özellikle size uzun birecik patlıcanı dedikleri patlıcanı önerirler. Bende deneyimlerime dayanarak bende size uzun köyü siyah birecik patlıcanıni öneririm.